Inte mycket har haft lika stor framgång inom medier som andar, medium och paranormala aktiviteter. Det har gjorts film, tv-serier, dokumentärer och skrivits om det och det ser inte ut som att det mediala intresset kommer att avta inom kort.

Vi har fått följa USA, Sverige, Australien och England i deras spökjakter och sett skräckfilmer som ger oss rysningar från Spanien, Japan och USA. Världen har gott om spökhistorier och dessa kan berättas för att skrämmas, men också för att hjälpa.

I många år har andar, gastar och onaturliga väsen haft en viktig del i filmproduktion. Men nu har vi tagit steget längre och gjort serier, dokumentärer och liknande som följer oss i det vardagliga. Att hitta de som utför medial vägledning i Sverige är inte alls svårt och de flesta vet vart de ska leta för att finna. TV har gett oss serier som ”Medium” och film har gett oss ”Paranormal Activity” med spöken och demoner som ämne. Människor älskar att skrämmas av andar och ser på med spänning när reportrar går in i hemsökta hus. Vi har till och med haft svenska tv-serier där man gått in i hus som påstås vara hemsökta. Även mord skulle klaras upp med hjälp av medium, serien hette ”förnimmelse av mord” och gick i kanal 5 innan det lades ned. Då utan resultat i jakt på mördaren. Den populära filmen ”paranormal activity” har fått ett flertal uppföljare och har gett oss många skrämmande upplevelser. Den senaste och nummer 4 i rad har ”Saw”-regissören gjort: