Alla dem som planerat att resa till den vackra staden Malmö, och som kanske till och med har börjat kolla upp ett passande hotell på www.hotellmalmo.nu, ska veta att det finns mer att göra i staden än det som nämns i de tråkiga turistbroschyrerna. Speciellt för dem som är intresserade av den senaste vetenskapen.

Vetenskap och framsteg som fascinerar

När allt kommer omkring, är det den mest fascinerande vetenskapen och tekniken, som sedan gör det möjligt för mänskligheten att  exempelvis landa med robotar på mars. Sonden Curiosity, som på svenska betyder nyfikenhet, har efter den lyckade landningen på planeten Mars, så här långt blivit en symbol för de mänskliga framstegen inom stora delar av vetenskapen. Samtidigt är det en stor prestige kring vilka länder i världen som på liknande sätt som med en månlandning lyckas med de största framstegen.

Museum med fokus på tekniken

Ett av de museer i staden Malmö som andas mest utav vetenskap i Tv-kanalen Discoverys spår, är givetvis Tekniken och Sjöfartens Hus. Här kan den teknikintresserade upptäcka ur en båtmotor är konstruerad eller vad som egentligen behöver fungera för att man ska lyckas gå ner under ytan med en undervattensbåt.

Ta del av forskningen på Malmö högskola

Vill man få mer kunskaper kring det allra senaste inom den akademiska vetenskapen, kan man som besökare, få vara åskådare på en öppen föreläsning på Malmö högskola. Med jämna mellanrum brukar högskolor som den i Malmö bjuda in intressanta föreläsare inom specifika områden, från hela världen. Något som givetvis kan vara intressant att lyssna på för alla dem som är intresserade och har vägarna förbi. Kontrollera aktuella föreläsningar och om det går att vara åhörare, på högskolans egen webbplats.