Att slå sig ned i tv-soffan för att se en riktigt bra dokumentär är det många som tycker om att göra, och dokumentärer och berättelser är sannerligen sådant som får oss att växa, utvecklas och lära oss fler saker som människor. Men det är inte alltid man faktiskt har tid att sitta i soffan.

Man lyssnar på ljudbok i sin telefonHeller så kanske man inte har tid att sätta sig att läsa en bok – vi har ganska hektiska liv och kan ofta behöva göra flera saker samtidigt för att få dagarna att gå ihop. Men man vill ändå få stimulansen som dokumentärer erbjuder. Vad gö man då? Jo, man ser till att köpa sig en bra ljudbok från exempelvis Bokii.se som har ett riktigt stort sortiment av olika ljudböcker av både dokumentärtyp och sådana som är mer åt romanhållet. Fast när det handlar om böcker säger man oftast inte dokumentär, man kanske kallar det för facklitteratur eller liknande. En av de böcker som är en form av dokumentär som Bokii nu erbjuder är boken som går under titeln Jakten på Kapten Klänning. Klicka på bilden här bredvid för att läsa mer om boken, provlyssna och beställa på en och samma sida!

Ljudböcker är bra på flera vis

Varför är då ljudböcker så bra? Jo, de tillåter en att göra flera saker samtidigt. Du kan stå och diska, laga mat, städa eller sortera dina papper och sätta in i pärmar samtidigt som du lyssnar. Du kan göra det när du kör bil också, vilket är en riktig höjdare! Två miljoner svenskar lyssnar på ljudböcker, och det är inte svårt att se varför det är så populärt. Att försäljningen av ljudböcker ökar är något som tyder på att vi alla har förstått tjusningen i att lyssna på en dokumentär eller roman i stället för att läsa den med ögonen eller se på den på TV, vi upplever på ett nytt sätt tack vare ljudboken.